Wie ben ik

Mijn naam is Floor Nusselein. Van jongs af aan was ik al geboeid door muziek. Ik improviseerde op piano en hield van zingen.

Na wat omzwervingen en jaren later kwam ik terug bij mijn passie en besloot ik Kunstzinnige muziektherapie te gaan studeren in Leiden. Tijdens deze studie leerde ik meerdere instrumenten te bespelen en deze in te zetten als therapie. Ik heb ervaren dat muziek positief kan inwerken op mensen met problemen en ontwikkelingsstoornissen. Tijdens mijn stage kwam ik in aanraking met meervoudige beperkte kinderen waarbij het basaal contact maken met muziek voorop stond. Ik zag dat muziek veel los kan maken en vele ontwikkelingskansen biedt. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie.

Na mijn afstuderen kwam ik bij Visio onderwijs in Breda terecht. Hier heb ik 2 jaar muziekles gegeven aan kinderen met een visuele meervoudige beperking. Met veel plezier kon ik de kinderen meenemen in het beleven van muziek. Iedere persoon is anders en iedere keer moest ik een andere ingang zoeken om iemand te bereiken.

Tijdens mijn werk op school is het idee ontstaan mijn hart te volgen en als zelfstandig ondernemer muziekbeleving activiteiten aan te gaan bieden.  Hiernaast ben ik meerdere jaren werkzaam geweest als pedagogisch medewerker bij stichting Titurel voor mensen met een licht /matige beperking.

Op dit moment werk ik op diverse scholen in het speciaal onderwijs om muziekles te geven. Hiernaast geef ik muziekbeleving en muziektherapie op maat aan huis en in diverse instellingen.

Sinds een aantal jaar ben ik  BiM trainer( beleven in muziek). Ik geef hierbij trainingen in de BiM werkwijze binnen instellingen en scholen  zodat begeleiders deze fantastische methode kunnen gebruiken.

img_7534-1.jpg